Τι είναι το RSS;



Εδώ θα βρούμε απαντήσεις γύρω από αυτό το RSS.
(Really Simple Syndication)



1) Τι είναι το RSS;
2) Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία RSS;
3) Από που μπορώ να προμηθευτώ ένα πρόγραμμα, που να μπορεί να συνεργάζεται με το RSS;
4) Μπορώ να χρησιμοποιώ την υπηρεσία RSS των Τρελαμένων στο δικό μου δικτυακό μου τοπο;
_________________________



1) Τι είναι το RSS;
Το RSS είναι ένας απλός τρόπος να ενημερώνεστε για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν. Το Internet πλέον έχει τεράστιο όγκο δεδομένων, τον οποίο είναι αδύνατον να μπορεί κάποιος να παρακολουθεί συστηματικά. Το RSS κάνει τα πράγματα απλά. Το κομμάτι του όγκου αυτού, που σας ενδιαφέρει τώρα μπορεί να εμφανίζεται στον υπολογιστή σας, χωρίς καν να χρειάζεται να επισκέπτεστε τον κάθε δικτυακό τόπο.


To RSS σας επιτρέπει να βλέπετε πότε ανανεώθηκε το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων που έχετε επιλέξει. Μπορείτε να δείτε άμεσα και κατευθείαν στον υπολογιστή σας, τους τίτλους των θεμάτων ή ολόκληρα τα θέματα (μαζί με τυχών εικόνες ή βίντεο) τι στιγμή που αυτά γίνουν διαθέσιμα για το κοινό.

2) Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία RSS;
Για να μπορέσετε να δείτε τις πληροφορίες μέσω της υπηρεσίας RSS, θα πρέπει να έχετε ενα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων (RSS Reader). Το πρόγραμμα αυτό ειναι ένα ειδικό λογισμικό στο οποίο προσθέτετε τις σελίδες που σας ενδιαφέρουν, και εν συνεχεία αυτο ελέγχει την κάθε σελίδα για τα νέα άρθρα που είναι διαθέσιμα.
Μερικοί brosers, ελέγχουν αυτόματα τις σελίδες που επισκέπτεστε για RSS, κι εμφανίζουν ένα σχετικό εικονίδιο όταν βρουν τέτοιο περιεχόμενο, κάνοντας απλούστερη τη διαδικασία εγγραφής στην υπηρεσία RSS του κάθε τόπου.
(Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ανάλογο δικτυακό τόπο)

3) Από που μπορώ να προμηθευτώ ένα πρόγραμμα, που να μπορεί να συνεργάζεται με το RSS;
Στο διαδύκτιο υπάρχουν πολλά προγράμματα ανάγνωσης τέτοιου περιεχομένου. Πρέπει να επιλέξετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα σύστημα που χρησιμοποιείτε. Σε κάθε άλλη περίπτωση το πρόγραμμα μπορεί να δυσλειτουργεί ή να μη λειτουργεί καθόλου.


Freeware

FeedReader Windows
FeedExplorer Windows
The Big Feed Windows
BottomFeeder Windows Mac Unix Linux
NewsReader Mac


Shareware (Δοκιμαστική κι επι πληρωμή έκδοση)

NetNewsWire Windows Mac
FeedDemon Windows
Briz RSS Reader Windows
NewsFan Mac
NovoBot Windows

4) Μπορώ να χρησιμοποιώ την υπηρεσία RSS των Τρελαμένων στο δικό μου δικτυακό μου τοπο; (Προσεχώς)
Όχι. Η υπηρεσία RSS Feeds παρέχεται δωρεάν για αυστηρά προσωπική και όχι για εμπορική χρήση. Οι Τρελαμένοι διατηρούν το δικαίωμα διακοπής της υπηρεσίας για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς προειδοποίηση.

Έρευνα Τρελαμένοι

Δημοφιλείς αναρτήσεις