ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧP KAI Office 03' ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΑ UPDATE KAI H ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ

Τέλος εποχής αυτή την εβδομάδα για το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Microsoft Windows XP,καθώς η εταιρεία σταμάτησε όπως είχε ανακοινώσει εδώ και μήνες τη διάθεση του σε καταστήματα και μεγάλους κατασκευαστές υπολογιστών.Στόχος της εταιρείας είναι να προωθήσει με τον τρόπο αυτό τη διείσδυση των Windows Vista της νέας έκδοσης που παρουσιάστηκε πέρυσι,αλλά δεν έχει ακόμη καταφέρει να κερδίσει τις προτιμήσεις των χρηστών.

Η Microsoft ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα συνεχίσει να παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη στους χρήστες των Windows XP εώς τα τέλη του 2009 και περιορισμένη υποστήριξη μέχρι το 2014.

Η απόφαση της εταιρείας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους χρήστες καθώς το εν λόγω σύστημα αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλές.Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε ειδική εκστρατεία για τη σωτηρία των XP με τίτλο Save XP μέσω του ενημερωτικού δικτυακού τόπου Info World.

Oι Χρήστες συγκεντρώνουν υπογραφές ζητώντας τη διατήρηση του συστήματος μέχρι την κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης με την προσωρινή ονομασία Windows 7,που έχει προγραμματιστεί για το 2009.

Μεγάλη μερίδα των χρηστών υποστηρίζουν ότι τα Vista προυποθέτουν μεγάλες τεχνικές απαιτήσεις από τους υπολογιστές,γεγονός που τα καθιστά δύσχρηστα.Σύμφωνα με την Microsoft μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί 140 εκατ.αντίγραφα των Vista.

Δημοφιλείς αναρτήσεις