40% κάτω στις τιμές των 4πύρηνων της Intel

H Intel ανακοίνωσε χτες, μείωση τιμών στους τετραπύρηνους επεξεργαστές, η οποία φτάνει σε κάποια μοντέλα ακόμα και το 40 τοις εκατό.
Οι μειωση τιμής αφορά και mobile και desktop μοντέλα. Συγκεκριμένα, ο Intel Core 2 Quad Q9650 επεξεργαστής διατίθεται τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες στη τιμή των $316, 40% δηλαδή φτηνότερα απο την τιμή διάθεσης του τον Δεκέμβριο. Τα υπόλοιπα Core 2 Quad chip, «είδαν» πτώσεις τιμών ανάμεσα στο 16 και το 20%.
Η μειώσεις αυτές είναι καθαρά αποτέλεσμα του ανταγωνισμού απο την AMD. Η AMD ανακοίνωσε πρόσφατα την διάθεση των Phenom II quad-core chips της σε τιμές που ξεκινούν απο τα $235 μέχρι και τα $275.
Η Intel δεν έμεινε πάντως μόνο στις μειώσεις μοντέλων επεξεργαστών που αφορούν τους desktop υπολογιστές υψηλών επιδόσεων. Παρόμοιες μειώσεις τιμών σημειώθηκαν και στο κομμάτι των επεξεργαστών Xeon, που αφορούν υπολογιστές server (μειώσεις μέχρι και 48% στον quad-core Xeon 3370), αλλά και στο mobile κομμάτι όπου η τιμή του Celeron 570 μειώθηκε επίσης κατά 48% ,με αποτέλεσμα να διατίθεται στη τιμή των $134 από τα 170.

Δημοφιλείς αναρτήσεις